02.05.2023 — 20:27

На сьогодні патріотичне виховання нашої молоді є стратегічним питанням, – Володимир Юр’єв 

На цьому наголосив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв під час засідання обласного штабу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2023».

Нагадаємо, «Сокіл» («Джура») — це всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, що є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри. В Хмельницькій області гра «Сокіл» («Джура») вперше була проведена у 2012 році. Наразі в області зареєстровано 85 куренів в закладах освіти територіальних громад.

Цьогоріч обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2023» (середня та старша вікові групи) проходитиме в червні 2023 року.

“Беручи до уваги досвід проведення гри у минулі роки, маємо проаналізувати її ефективність, внести або удосконали окремі аспекти проведення самої гри, узгодити організаційні питання та інформаційно популяризувати її, аби по максимуму задіяти молодь до цього заходу”, – сказав Володимир Юр’єв, звертаючись до учасників засідання.

Також посадовець наголосив, що в умовах сьогодення патріотичне виховання нашої молоді є стратегічним питанням. Тому, додав він, проведення таких заходів – це той дієвий інструмент, який дозволить виховати справжніх патріотів України.

В ході наради присутні затвердили склад таборової старшини та суддівської колегії та заслухали інформацію про реєстрацію куренів в закладах освіти територіальних громад області.