02.05.2023 — 14:30

Сергій Ткачук привітав воїнів зенітного ракетного полку Хмельниччини із річницею заснування

Воїни зенітного ракетного полку Повітряних Сил ЗС України на Хмельниччині відзначили річницю створення своєї військової частини. З цієї нагоди, заступник начальника ОВА Сергій Ткачук привітав військовослужбовців та нагородив кращих відзнаками обласної військової адміністрації.

“Від початку повномасштабного вторгнення ви одними з перших прийняли на себе удар та гідно дали ворогу відсіч. Ваша мужність та відданість не дали рашистам отримати перевагу у нашому небі, натомість ми неодноразово відчували вашу роботу, коли ворожі ракети та безпілотники не долітали до своїх цілей. Велика вдячність та шана вам за це,” – наголосив Сергій Ткачук.

Принагідно, в ході урочистостей ко­ман­ду­вач По­віт­ря­них Сил ЗС Ук­ра­їни ге­не­рал-лей­те­нант Ми­ко­ла Оле­щук подякував керівництву обласної військової адміністрації за постійну підтримку військової частини та нагородив Сергія Ткачука пам’ятним нагрудним знаком “За сприяння Повітряним Силам ЗС України”.

Зазначимо, що в рамках Програми сприяння військовому командуванню в підвищенні обороноздатності та бойової готовності військових частин Збройних Сил України, які розташовані на території Хмельницької області, на 2022-2023 роки в умовах правового режиму воєнного стану, обласною військовою адміністрацією в минулому році була здійснена допомога у вигляді матеріально-технічного забезпечення для зенітного ракетного полку. Така співпраця буде продовжуватися і цьогоріч.

Варто також додати, що понад 330 повітряних цілей, з яких: 40 літаків, 19 вертольотів, 71 крилата ракета, 200 БпЛА оперативно-тактичного рівня – за період війни, завдяки зусиллям цього зенітно-ракетного полку, були знищені не виконавши поставлене ворогом бойове завдання.

Проте боротьба триває і Повітряні Сили роблять усе можливе, аби побороти ворога. Весь цивілізований світ це бачить, підтримує та захоплюється українськими захисниками.

Разом до перемоги. Слава Україні!