06.05.2023 — 11:39

Великолевадський ліцей навчає понад 130 дітей із навколишніх сіл

Аби ознайомитися із навчально-виховним процесом, оглянути матеріально-технічне забезпечення та поспілкуватися із колективом Опорного закладу Великолевадського ліцею, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін завітав на Городоччину.

Цей освітній заклад є одним із тих, що приймає в своїх стінах учнів та працівників із межуючих поряд населених пунктів, де немає шкіл. Так, в Великолевадському ліцеї навчається 202 дитини, з них із числа ВПО – 11. До закладу двома шкільними автобусами щоденно довозиться з інших сіл (села: Сирватинці, Скіпче, Грицьків, Великий Карабчіїв Стара і Нова Пісочна, Купин) понад 130 дітей та 8 педагогічних працівників. Тому, для Городоцької МТГ, цей ліцей є важливою складовою освітньої діяльності.

В ході візиту Сергій Тюрін поспілкувався із керівництвом школи щодо можливої потреби у підтримці забезпечення навчального процесу.

Як розповіла директор ліцею – Ірина Гураш, в минулому році через масові ворожі ракетні обстріли, ліцею довелося шукати альтернативні джерела опалення. Тому було виготовлено проектно-кошторисну документацію на об’єкт «Нове будівництво теплогенераторної на території Великолевадського ліцею». Будівельні роботи розпочалися наприкінці 2022 року та наразі завершуються (на етапі монтажу твердопаливних котлів). Потужність теплогенераторної котельні становить 250 кВт, для забезпечення роботи якої, під час нового опалювального сезону, заготовлено 200 м. куб. дров, що повністю задовольняє потребу освітнього закладу.

“Приємно, що керівництво закладу піклується про своїх вихованців і попри війну намагається зробити навчально-виховний процес максимально комфортним та безпечним для учнів. Адже сьогодні освіта для нашого зростаючого покоління – це запорука інтелектуально розвиненого суспільства у майбутньому,” – зазначив Сергій Тюрін.