09.05.2023 — 14:29

“Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу”: на Хмельниччині відбулася церемонія спецпогашення нової марки від Укрпошти

Сьогодні, у День Європи, Хмельниччина доєдналася до Всеукраїнської церемонії спецпогашення нової поштової марки від Укрпошти під назвою “Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу”. Ця марка продовжує героїчну серію, розпочату в 2022 році. Участь в процедурі погашення взяв перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін разом із заступником голови обласної ради, керівництвом Головного управління Національної поліції України в області, Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького, формуванням Національної Гвардії України та директором Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта» Миколою Громовим.

“Символічно, що Укрпошта продовжує серію випусків спеціальних героїчних марок. Варто нагадати, що МВС України розпочало із 1 лютого створення “Гвардії наступу”, яка формується у складі Державної прикордонної служби, Національної поліції та Національної гвардії. Обласна військова адміністрація спільно із зазначеними підрозділами в області активно брала участь у формуванні відповідних бригад “Гвардії наступу”. Впевнений, що традиційно, випуск нових марок принесе нам і хороші новини з поля бою,” – наголосив Сергій Тюрін.

На новому поштовому випуску зображено бійців спеціальних штурмових підрозділів системи МВС – Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Військові цих спецпідрозділів звільнятимуть окуповані ворогом території нашої країни включно із Кримом.

Варто зазначити, що тираж блоку – 235 000 примірників. Номінал кожної марки – F (23 грн), вартість блоку – 69 грн. Придбати новий поштовий випуск можна у відділеннях Укрпошти по всій країні та в ліцензованих інтернет-магазинах.

Автор марок та конвертів — заслужений художник України Олександр Охапкін. Випуск здійснено за сприяння Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України та Національної поліції України.