08.05.2023 — 18:39

Головне за тиждень

🔹За період з 28.04 до 03.05 працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 190 транспортних засобів. Виявлено 62 порушення та складено 61 акт. Винесено 28 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 401540 грн. До державного бюджету перераховано 223040 грн.
🔹До телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» із метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками, які задіяні для перевезення гуманітарної допомоги, внесено відомості про 73 громадян.
🔹Проводяться роботи з ямкового ремонту та ліквідації вибоїн на дорогах області.
🔹За період з 01.05 до 04.05 зареєстровано 198 підтверджених випадків COVID-19, що на 46% менше, ніж за аналогічний період минулого тижня.
🔹Проведено дослідження 155 проб питної води на мікробіологічні показники (відхилень – 10) та 159 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень – 9).
🔹Проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.
🔹Завершено сівбу ранніх ярих зернових культур. Продовжується посів цукрового буряку, соняшника, пізніх культур, зокрема кукурудзи на зерно, сої. Увійшла в активну фазу посадка картоплі, продовжується посів овочевих культур. Основні роботи з посіву сільгоспкультур будуть завершені в травні, а гречки – в червні.
🔹За минулий тиждень Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій зареєстровано 1 статут релігійної громади ХВЄ с. Цикова Кам’янець-Подільського району, здійснено погодження релігійної діяльності 3 іноземним громадянам, що займаються канонічною діяльністю в Україні. Всього за період з 24.02.2022 р. до 05.05.2023 р. зареєстровано статути 181 релігійної громади УПЦ у новій редакції, 151 з яких перейшла в ПЦУ та 30 – у незалежні православні громади. Близько 45 релігійних громад УПЦ та 13 незалежних православних громад займаються підготовкою відповідних документів для юридичного оформлення прийнятого на зборах громад рішення про перехід в ПЦУ.
🔹Відкрито бібліотечний Хаб у Теофіпольській громаді.
🔹У пункті видачі одягу при Хмельницькій ОВА видано 650 кг одягу для 326 ВПО.
🔹За період з 28.04 до 02.05. на Хмельниччину із Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей прибуло 195 евакуйованих осіб, виплачено допомогу 185 особам.
🔹Хмельницькою обласною військовою адміністрацією разом із благодійними організаціями передано предмети побуту (ковдри) підрозділу Збройних Сил України.
🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 67 ВПО, з них розміщено на території області 56 особу.
🔹Продовжуються заходи з поповнення фонду захисних споруд цивільного захисту. Вовковинецькою територіальною громадою закуплено модульне захисне сховище на суму 735 тис. грн..
🔹Продовжуються заходи з проведення огляду цивільного захисту територіальної підсистеми цивільного захисту. 5 травня поточного року проведено заняття з керівниками структурних підрозділів з питань ЦЗ РВА та ТГ щодо порядку проведення огляду цивільного захисту ланок та субланок. В ході наради доведено порядок заповнення опитувальника, складання формулярів та каталогів спроможностей.
🔹Визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення 4 підприємства області.
🔹У рамках держпрограми «єРобота» 25 підприємців Хмельниччини отримали мікрогранти на створення та розвиток власної справи.
🔹Проведено моніторинг виконання дохідної частини місцевих бюджетів області за підсумками січня-квітня 2023 року. Так, до загального фонду місцевих бюджетів надійшло податків та зборів (без врахування міжбюджетних трансфертів) в сумі 4 190,5 млн грн, що становить 111,7% до планових призначень на відповідний період 2023 року або на 439,0 млн грн більше.
🔹Забезпечено виконання та перевиконання планових призначень на відповідний період 57 бюджетів територіальних громад або 95,0% усіх бюджетів громад.
🔹Забезпечено фінансовим ресурсом головних розпорядників коштів обласного бюджету на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування тощо.