10.05.2023 — 15:53

Сергій Тюрін ознайомився із роботою підприємства “Агрокрай”

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін під час робочого візиту до Щиборівської територіальної громади ознайомився із роботою насіннєвої компанії ТОВ «Агрокрай» на території с. Кузьмин.

Як зазначив посадовець, “Агрокрай” відіграє значну економічну роль в області, а його діяльність по своїй суті є унікальною, адже компанія здійснює виробництво насіння відомих зарубіжних селекційно-генетичних компаній, а також українських сортів.

“Дуже ціную наших підприємців і завжди готовий їм сприяти. Адже комфортна робота бізнесу – запорука розвитку регіону, в якому він функціонує. Також, діяльність такого високотехнологічного підприємства в нашій області демонструє на загальнодержавному рівні, що Хмельниччина один із найліпших майданчиків для відкриття або релокації бізнесу,” – наголосив Сергій Тюрін.

Варто вказати, що агропідприємство здійснює свою діяльністю у 5 основних напрямках – виробництво та дистрибуція насіння, наукова, насіннєва та переробна діяльність. Зокрема створення ексклюзивних сортів зернових культур для харчового функціонального напрямку: пшениця чорнозерна, ячмінь чорнозерний та чорнозерна спельта (унікальний новий функціональний продукт) та бобових культур.

Окрім того, сучасний переробний комплекс здатен забезпечити високоякісну і високотехнологічну доробку, очищення з чистотою 99,98%, калібрування за розміром, кольором, протруєння (біологічне збагачення), фасування насіння найвищої якості з широким спектром продуктів, від бобових, зернових до дрібно сім’яних нішевих культур, із продуктивністю до 240 т/добу.

Завод повністю автоматизований і контролюється одним оператором – професіоналом. Аби насіння відповідало високим європейським стандартам, на території заводу є сучасна лабораторія, де лаборанти за допомогою необхідного обладнання та приладів визначають посівні якості насіння.

До слова, підприємство визначено критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.