11.05.2023 — 12:55

В ОВА відбулася нарада з питань дотримання габаритно-вагових норм

10 травня в ОВА відбулася нарада з питань дотримання габаритно-вагових норм, встановлених законодавством при перевезенні вантажів. Провів її заступник начальника ОВА Сергій Ткачук. До спільного діалогу були запрошені начальник відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області Укртрансбезпеки Олександр Гречаник, керівники кар’єрів, представники управління інфраструктури ОВА, силових структур, контролюючих органів та дорожники.

Звертаючись до присутніх, Сергій Ткачук зазначив, що попри війну обласна військова адміністрація та відповідні служби дбають і вживають усіх заходів, аби на Хмельниччині тривала робота із відновлення інфраструктури: здійснюється ямковий ремонт усіх доріг області, завершується будівництво ділянки дороги М-30. “Сьогодні в умовах війни ми не можемо дозволити собі неправомірними діями або бездіяльністю руйнувати автошляхи області, а навпаки маємо зберегти новозбудовані дороги. Адже умисно навантажені понад встановлену норму вантажівки завдають колосальних збитків автошляхам області, в які вкладено мільярди коштів та щоденна праця людей. Тож вкотре наголошую, що до тих керівників підприємств, які свідомо не дотримуються габаритно-вагових норм будуть застосовуватися відповідні заходи”, – сказав посадовець.

Також заступник начальника ОВА закликав учасників наради бути свідомими та повідомляти відповідні контролюючі органи та обласну військову адміністрацію про випадки перенавантаження. Він наголосив, що при здійсненні таких перевезень винятків в області ні для кого немає, і не може бути. Усі мають працювати в однакових умовах і в одній законодавчій площині.

Принагідно нагадаємо, що на основних потоках руху великовагових транспортних засобів в Хмельницькій області розміщено 8 майданчиків для проведення зважувань. Зазначені майданчики знаходяться у задовільному експлуатаційному стані та готові до проведення робіт з габаритно-вагового контролю. Крім цього, на території Хмельницької області впроваджена автоматична система фіксації порушень габаритно-вагових норм за допомогою п’яти WIM – комплексів. Данні щодо порушень габаритно-вагових норм, зафіксованих за допомогою WIM – комплексів надходять та обробляються Єдиним центром обробки даних Укртрансбезпеки.