16.05.2023 — 13:04

В ОВА відбулось засідання круглого столу «Можливості профтехосвіти Хмельниччини: крок в успішне життя»

15 травня в ОВА відбулось засідання круглого столу «Можливості профтехосвіти Хмельниччини: крок в успішне життя», приуроченого до початку обласного тижня професійної освіти. Взяв участь у заході заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

Вітаючи присутніх посадовець наголосив, що професійно-технічні заклади Хмельниччини є добрим прикладом успішної реалізації реформи у сфері професійної освіти.

“Сьогодні на базі закладів професійної технічної освіти області вже функціонує 10 сучасних навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням та сучасних навчально-виробничих лабораторій. Також вдалося реалізувати 5 освітніх проектів за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, на загальну суму понад 30 млн грн, в рамках програми регіонального розвитку «Розвиток людського потенціалу»,” – зазначив він.

В ході засідання, директор Департаменту освіти та науки Дарія Басюк представила учасникам план заходів Тижня професійної освіти Хмельниччини в рамках Європейського року навичок 2023, оголошеного в Європейському Союзі, який триватиме з 15 по 26 травня.

Також під час роботи круглого столу, представники закладів профтехосвіти обговорили проблеми та виклики, з якими стикається дана галузь. Принагідно, кращих керівників і представників педагогічних колективів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області нагородили відзнаками та подарунками ОВА.