16.05.2023 — 19:29

Сьогодні кожен має мати доступність до усіх життєвих благ без обмежень, – Сергій Тюрін

На цьому наголосив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін під час сьогоднішнього засідання круглого столу «Створимо світ рівних можливостей». До спілкування також долучилися представники громадськості Хмельницької області та структурних підрозділів ОВА.

Звертаючись до учасників зібрання, Сергій Тюрін зазначив, що сьогоднішній захід – це продовження того діалогу і роботи, яка ведеться в області з питань доступності. За його словами, цей процес необхідно активізувати, поновлювати, чути проблеми один одного, впроваджувати нові інструменти та можливості, аби людям з особливими потребами та маломобільним групам населення стало комфортніше та зручніше пересуватися, а також користуватися усіма доступними сервісами, послугами та можливостями.

«Україна – цивілізована європейська правова держава. І ми робимо усе можливе, щоб відповідати стандартам та вимогам європейської країни. Сьогодні в кожного громадянина нашої держави має бути розуміння того, що ми усі однаково люди, які мають жити комфортно, якісно і мати доступність до усіх життєвих благ без обмежень», – сказав посадовець.

В ході засідання, учасники заслухали пропозиції щодо впровадження та реалізації на теренах області окремих заходів, спрямованих на поліпшення доступу даної категорії осіб до об’єктів транспортної інфраструктури, закладів освіти, охорони здоров’я, фізичної культури тощо. Приділили значну увагу і питанню створення та функціонування окремих кабінетів реабілітації, де фахівці надавали б необхідний комплекс послуг для людей з особливими потребами.

Відтак, з метою втілення вказаних заходів, за результатами обговорення сформовано та надано відповідні доручення структурним підрозділам ОВА.

Нагадаємо, з ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» була прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, яка стала підґрунтям для розроблення та затвердження обласного плану заходів на 2023 і 2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.