19.05.2023 — 09:23

На Хмельниччині активно створюються Класи безпеки

18 травня у Новоушицькому коледжі відкрито перший в громаді Клас безпеки. Тут є зони, де навчатимуть рятувальній, правоохоронній, медичній та військовій справам. Це місце, де можна не лише послухати, але й спробувати на практиці усі ази представлених професій.

Перший урок для слухачів проводили професійні рятувальники, поліцейські, дружини юних рятувальників-пожежних та представники Червоного Хреста України. Спікери розповіли, як уникнути пожежі, що робити та як надати допомогу, якщо у людини зупинилося серце, а також нагадали про відповідальність, яка чекає у разі порушення закону.

У цей час на внутрішньому дворі коледжу стало справді спекотно, адже наші рятувальники організували фаєр-шоу, де присутні побачили до чого призводить нехтування правилами безпеки. Своєю чергою, сапери ДСНС продемонстрували професійне обладнання та спорядження, за допомогою якого вони шукають та знищують боєприпаси.

Відтер Новоушицький коледж має чудове безпекове середовище, де студенти та всі охочі матимуть змогу поринути у світ безпеки та в майбутньому мати гарну теоретичну та практичну підготовку до небезпек. А зважаючи на те, що в Україні війна, це неабияк актуально.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області