21.05.2023 — 14:29

Хмельниччина вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щорічно, у третю неділю травня, в Україні вшановують пам’ять жертв, чиє життя було загублене або зламане внаслідок політичних репресій жорстокого, антиукраїнського радянського режиму.

На жаль, історія повторюється, і сьогодні уже 452-й день повномасштабного вторгнення росії в нашу державу. Через правонаступницю СРСР – російську федерацію, втілюється у життя страшний терор і політичні переслідування проти українців. Міста і села, які окупували терористичні війська, перетворилися у моторошні місця страху та ненависті.

І попри епоху демократії та гуманізму у світі, наші східні сусіди продовжують деградувати і перетворювати свою націю в орду кровожерливих і людиноненависницьких істот, яким на генетичному рівні закладають викривлену ідеологію.

Однак, боротьба триває, і попри задокументовані факти катування, насильницької депортації, потрапляння у фільтраційні табори десятків тисяч українців, наш дух не зламати.

Сьогодні, аби віддати шану безневинно вбитим та пом’янути тих, хто став жертвами тоталітарного режиму, заступниця начальника ОВА Оксана Андрейчик, спільно із представниками влади та громадськості, поклали квіти до пам’ятного хреста жертвам політичних репресій та пам’ятника «Ангел скорботи».