20.05.2023 — 19:30

Славетне місто Кам’янець – Подільський відзначає День міста

Сьогодні одне з найпрекрасніших, найдавніших та найісторичніших міст нашої України – місто Кам’янець – Подільський святкує день народження. Долучився до урочистостей та привітав кам’янчан та гостей міста зі святом перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

“Кам’янець-Подільський – чудове місто, адже тут досі поєднується дух старовини та сучасності. Це місто сонця та фестивалів. А з початком повномасштабного вторгнення воно стало прихистком для тисячі людей, які втратили рідні домівки. Сподіваюся, що зовсім скоро ми здобудемо нашу перемогу і місто відновить свої гучні фестивалі та буде радо зустрічати туристів з усіх куточків світу. Бажаю Кам’янцю-Подільському розвитку та процвітання, а кам’янчанам віри у світле та мирне майбутнє нашої країни та якнайшвидшої перемоги”, – сказав Сергій Тюрін, звертаючись до гостей заходу.

Також посадовець подарував міському голові Михайлу Посітку Ікону “Покрова”, яку написала художниця Оксана Авдикович – майстриня Волочиської дитячої школи мистецтв. Ікона була писана в контексті війни і означає те, що Богородиця захищає український народ своїм Покровом і береже від горя і біди. Просить за людей перед Богом і є уособленням благодаті, милості і божественного заступництва. Тож нехай заступниця Богородиця оберігає кожного жителя та місто від ворожих атак.

Зазначимо, що усі сьогоднішні святкові заходи у місті мають благодійний характер і спрямовані на підтримку ЗСУ.