22.05.2023 — 16:18

Як оформити банківську картку єВідновлення?

В Україні стартувала програма єВідновлення, яка дає громадянам можливість отримати кошти від держави на ремонт пошкодженого внаслідок війни житла. Для зарахування коштів необхідно відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми, роз’яснюють у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. Наразі це можна зробити двома способами:

– відвідати фізичне відділення банку-партнера та відкрити картку з допомогою працівників установи;

– відкрити картку онлайн у мобільному застосунку банку-партнера.

Наразі до програми підключені 5 банків: monobank, ПриватБанк, Сенс Банк, А-Банк, ПУМБ. Список банків-партнерів поповнюватиметься в міру їх підключення до єВідновлення.

Обрати відповідний банк для відкриття картки також можна під час заповнення заяви на виплату в Дії.

Як можна скористатися карткою?

У разі ухвалення комісією позитивного рішення кошти будуть зараховані на банківську картку автоматично. Жодних додаткових дій, крім описаних вище, робити не потрібно. Не потрібно повідомляти будь-яку конфіденційну інформацію співробітникам банку чи стороннім особам.

Нараховані на картку кошти можна витрати лише на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми. Перелік цих компаній можна буде побачити найближчим часом на сайті єВідновлення.

Увага. Кошти з картки єВідновлення не можна зняти готівкою. А також неможливо здійснити їх перераховування з поточного рахунка на інші рахунки або поповнювати баланс картки єВідновлення.

Додаткову інформацію щодо програми єВідновлення можна отримати, звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або через чат-боти Урядового контактного центру в Telegram, Facebook. Також можна звернутися до команди підтримки Дії, надіславши повідомлення в Facebook або Telegram.