09.06.2023 — 13:26

В ОВА відбулося перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

На Хмельниччині відбулося перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. Провів його заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

Це консультативно-дорадчий орган при ОВА, до складу якого увійшли представники органів виконавчої влади, керівники структурних підрозділів ОВА, територіальних підрозділів ЦОВВ, силовики та волонтери. Такі центри будуть створені у всіх регіонах України та слугуватимуть для надання додаткової допомоги українцям у вирішенні питань соціального захисту, психологічного відновлення, забезпечення житлом та роботою, медичною та правовою допомогою.

“Координаційний центр такого типу дійсно був необхідний, адже в умовах війни, багато хто з нас взяв на себе не властиві для виконання функції. Відповідно, створення такого центру дасть можливість швидко та оперативно приймати рішення, реагувати на певні ситуації і виклики, а також налагодити чітку та дієву систему допомоги громадянам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах зумовлених війною. Орган має бути максимально адаптований до реальних потреб сьогодення”, – наголосив заступник начальника ОВА.

Для комплексного вирішення проблемних питань у разі необхідності залучатимуть до роботи Координаційного центру громадські організації, благодійників та представників окремих територіальних підрозділів ЦОВВ.