09.06.2023 — 12:53

На Хмельниччині працюють над покращенням місць колективного проживання ВПО

8 червня під керівництвом заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулася установча зустріч із представниками територіальних громад області, в яких планується реалізація проекту «Утеплення та ремонт місць колективного проживання внутрішньо переміщених осіб» за фінансуванням Foundation of France (Франція).

Розпочинаючи спілкування, Володимир Юр’єв наголосив, що основне завдання обласної влади – надати комфортне житло та створити всі умови для багатодітних родин ВПО.

“Війна внесла багато коректив у наші життя та плани, зокрема великих змін зазнали внутрішньо переміщені особи, які змушені були шукати нову домівку, рятуючись від війни. Через це Україна зазнала колосального скорочення населення зумовленого виїздом громадян за кордон. Відтак, створюючи комфортні та безпечні умови для проживання ВПО на Хмельниччині, ми зможемо спонукати українців залишатися в рідній державі, що в свою чергу забезпечить важливе функціонування економіки всередині країни,” – зазначив посадовець.

Варто вказати, що за реалізацію проекту відповідає менеджер “Партнерського майданчика міжнародної допомоги” Єгор Рибак.

Під час реалізації проекту 10 місць колективного проживання у Хмельницькій області отримають фінансування на більш ніж 300 000 гривень для покращення житлових умов. В залежності від потреб об’єктів, за кошти Foundation of France, буде встановлено твердопаливні котли, замінені вікна та двері, зроблений косметичний ремонт та закуплене побутове обладнання.

Окрім того, об’єкти, які будуть відремонтовані в рамках зазначеної програми, також беруть участь у проекті Хмельницької ОВА “Велика родина”, основне завдання якого – це надання комфортного житла для багатодітних родин ВПО. Станом на сьогодні в області проживає 657 таких родин.