02.12.2016 — 16:32

О.Корнійчук: щодо встановлення металевого турнікету

03 березня 2016 року видане розпорядження облдержадміністрації № 100/2016-р «Про затвердження Правил пропускного режиму до адміністративних приміщень, які перебувають у користуванні Хмельницької обласної державної адміністрації». Розпорядженням  передбачено створення обладнаного місця  для здійснення контрольно-пропускного режиму.

20 вересня 2016 року Управління Служби Безпеки України у Хмельницькій області звернулось в ОДА з вимогою забезпечити встановлення металевих турнікетів на пропускних пунктах адміністративної будівлі ОДА в зв’язку із встановленням  «СИНЬОГО» рівня терористичної загрози (потенційної загрози) для Хмельницької області   Антитерористичним центром при СБУ  України. Повідомили, що наявна у них інформація свідчить про збільшення випадків вчинення терористичних та диверсійних актів на території України, про  значне збільшення повідомлень про мінування об’єктів, де перебувають  люди ( всього 537 анонімних повідомлень та 250 подій терористичної спрямованості).

07 листопада 2016 року Оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України звернулось з вимогою вжити заходів щодо встановлення металевого  турнікету на пропускному пункті адміністративної будівлі обласної державної адміністрації, щодо обладнання охоронною сигналізацією території та будівель, встановлення додаткових відеокамер спостереження в зв’язку з наявною у них інформацією про можливість скоєння  терористичних актів на об’єктах державного управління.

“Як голова обласної державної адміністрації я не міг проігнорувати такі вимоги, адже несу відповідальність за життя людей, які працюють і відвідують адміністративне приміщення ОДА. Прикладаю усі зусилля  до того щоб на теренах області зберігався мир і спокій і обов’язково буду вживати попереджувальні заходи для збереження людських життів”- зазначає Олександр Корнійчук .

На сході  України йдуть бойові дії, ворог намагається руйнувати нашу державу зсередини, тому  державні органи влади, органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та вся громадськість не повинні втрачати пильність.

  Світова практика показує, що вжиття таких заходів безпеки є прийнятним у багатьох країнах, де існує терористична загроза і сприймається з розумінням громадянами.

“В найближчий час ми розпочинаємо роботу з  впровадження  нових  технологій  урядування в Хмельницькій обласній державній адміністрації. Плануємо створити в фойє ОДА рецепцію, де будуть надаватись допомога та консультування з питань надання послуг, буде створений високий  рівень інформування подолян. Обов’язково буде зроблена візуалізація та навігація в приміщенні ОДА для зручності громадян і підвищення якості надання послуг” – наголосив Олександр Олександрович.