26.12.2016 — 15:28

Шановні подоляни!

Шановні подоляни!

Останнім часом у мережі Інтернет почала з’являтися інформація про те, що представники окремих політичних сил ініціюють надання Хмельницькій області статусу автономії.

З усією відповідальністю заявляю, що ці відомості є неправдивими.  Представники всіх рівнів виконавчої влади та місцевого самоврядування області виступають за територіальну цілісність та неподільність України в межах існуючих кордонів, дотримання Конституції та законів України.

Хмельниччина – це Україна. Жителі Хмельницької області завжди були і будуть за Україну унітарну, цілісну, єдину. Інформація про те, що представники нашої області вимагають автономії є фейковою, яку тиражують проросійські інформагентства, з метою дестабілізації ситуації у країні. Автономістських настроїв серед жителів області немає, а є розуміння, що лише наша згуртована позиція та спільна праця є запорукою побудови міцної та квітучої держави, збереження її незалежності та стабільності.

Про випадки розповсюдження інформації, що містить заклики до насильницької зміни, або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність та сепаратизму, прошу  повідомляти правоохоронні органи та місцеві органи влади.

Закликаю правоохоронні органи жорстко реагувати на спробу дестабілізувати ситуацію в області.

З повагою

голова обласної державної адміністрації

Олександр Корнійчук