04.04.2017 — 08:53

З фонду ДФРР виділено кошти на добудову газопроводу у Кам’янець-Подільському районі

3 квітня під головуванням голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука відбулося засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

На порядок денний засідання було винесено лише одне питання: фінансування будівництва підвідного газопроводу середнього тиску до 23-х населених пунктів Кам’янецького-Подільського району, а саме: Суржа, Нагоряни, Лісківці, Рихта, Слобідка-Рихтівська, Вільне, Залісся Перше, Параївка, Чорнокозинці, Мілівці, Кудринці, Кізя-Кудринецька, Завалля, Червона Діброва, Вітківці, Добровілля, Кізя, Адамівка, Нововолодимирівка, Шустівці, Ніверка, Підпилип’я та Подоляни.

Голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Василь Сукач доповів, що у всіх цих населених пунктах здійснено розведення вуличних мереж трубопроводів до будинків мешканців за власний кошт. На даний час стоїть питання будівництва третьої черги газопроводу, на яке необхідно близько 12 мільйонів гривень. Як зазначив доповідач, на цей рік потрібно профінансувати роботи на суму 8,7 млн. грн. 1,7 млн грн готова профінансувати районна рада із бюджету Кам’янеччини. Решту коштів,  тобто 7 млн. грн., Василь Олександрович просив профінансувати з фонду ДФРР.

Після короткого обговорення члени комісії прийняли рішення щодо виділення коштів у повному обсязі.