22.05.2017 — 14:40

Впровадження інфраструктурних проектів та підвищення якості послуг у різних сферах – основний девіз Колибаївської ОТГ

16 березня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №200, відповідно до якої Колибаївській ОТГ передбачено надання субвенції в розмірі 3651 тис. грн.. Рішенням сесії територіальної громади прийнято реалізацію трьох проектів, одним з яких стала реконструкція фельдшерсько-акушерського пункту під амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с. Колибаївка.

І ось 22 травня в територіальній громаді відбулася урочиста подія – відкриття оновленої амбулаторії. Серед поважних гостей, які взяли участь у заході, були народний депутат України Володимир Мельниченко, т.в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний, голова районної державної адміністрації Василь Сукач, голова районної ради Борис Бец, голова Колибаївської ОТГ Дмитро Желізник, начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко та інші поважні гості.

У подарунок для закладу Володимир Мельниченко презентував автомобіль марки ВАЗ Lada 112, який стане у пригоді медичному персоналу під час викликів у сусідні села. Не менш цінним подарунком для потреб амбулаторії був електрокардіограх від обласної влади.

Загалом кошторисна вартість проекту склала 1470,6 тис. гривень. З місцевого бюджету було передбачено співфінансування в розмірі 35,2 тис. гривень. Кошти субвенції – 1435,4 тис. гривень. Протягом 2016 року усі заплановані роботи виконано на 100%. Зараз тут повністю відремонтоване приміщення, облаштовано кабінети для сімейного лікаря та лікарів різних спеціалізацій. Медичну допомогу мешканцям громади надаватимуть 8 медичних працівників.

Реконструкція цього об’єкту стала яскравим прикладом взаємодії всіх рівнів влади, яка спрямована на покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та надання якісних медичних послуг населенню.

Проте визначні події для жителів об’єднаної територіальної громади цього дня не завершились. У с. Ходорівці відбулась урочиста церемонія з нагоди відкриття після капітального ремонту приміщення пожежного депо.

В комунальному підприємстві «МПО Ходорівці» працюватиме 7 рятувальників. За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (532 тис. грн.) після проведених тендерних процедур для них придбано пожежний автомобіль ЗІЛ 131. Частина коштів ДФРР спрямували на придбання всього необхідного обладнання для забезпечення належного функціонування місцевої пожежної охорони. Також від високопосадовців, зокрема Едуарда Братка, працівники депо отримали у подарунок пожежні рукави для автомобіля, а від народного депутата Володимира Мельниченка – комплект техніки (мікрохвильова та електрична печі, електрочайник).

Приємно відзначити, що в процесі реалізації проектів, керівництву Колибаївської ОТГ вдалося зекономити 190 тис. грн., за які придбано міні трактор для місцевої пожежної охорони.

Сьогодні, в результаті бюджетної децентралізації, об’єднані територіальні громади отримали значні додаткові ресурси для свого розвитку. І перебуваючи в Колибаївській ОТГ, розумієш, що колективу громади за підтримки влади усіх рівнів, вдалося ефективно використати отримані кошти та спрямувати їх на покращення життя людей громади.

За матеріалами Кам’янець-Подільська РДА