02.03.2016 — 09:36

Спортивні здобутки Хмельниччини

Чемпіонат України з вільної боротьби

вільної боротьбиДо Києва приїхали кращі спортсмени своїх областей, щоб позмагатися за перемогу серед вікової категорії до 23 років.

Хмельницьким спортсменам тричі вдалося підніматися на п’єдестал пошани. Двічі це робили представники чоловічої команди області. «Срібло» у змаганнях спортсменів із вагою до 125 кілограмів здобув Андрій Власов. Антон Краснюк у своїй ваговій категорії до 97 кілограмів посів третю сходинку.

У загальнокомандному заліку хлопці стали десятими. Дівчата здобули лише одну нагороду. Ганна Урода стала віце-чемпіоном країни у ваговій категорії до 69 кілограмів. Ще троє спортсменок з Хмельниччини увійшли до десятки кращих. Такий виступ дівчат дозволив їм посісти восьму сходинку серед команд областей.

 

Перший етап Кубку України з лижних гонок

лижні гонкиУ селі Верхнє на Львівщині завершився Перший етап Кубку України з лижних гонок. Хмельничани повернулись із перемогами.

У змаганнях взяли участь спортсмени з усієї України. Хмельнциький представили двоє лижників – Андрій Петрук та Дмитро Козачок. Обоє вони вихованці Хмельницької ДЮСШ «Колос

Андрій Петрук зміг вибороти перше місце у спринті на дистанцію 1 600 метрів. Дмитро Козачок став третім.  У класичному стилі Дмитро Козачок отримав “золото”, Андрій Петук зайняв четверте місце.

Загалом впродовж всіх днів змагань хлопці лідирували у загальнокомандному заліку. За підсумками Першого Етапу Кубку України з лижних гонок хмельницька команда виборола друге загальнокомандне місце.

 

Чемпіонат України з самбо

СамбоНа чемпіонат України з самбо зібралося близько 300 спортсменів із 21 регіону України.

Команда Хмельницької області до трійки не потрапила. Усі нагороди для подолян здобували чоловіки. «Золото» у ваговій категорії до 90 кілограмів здобув Іван Васильчук, який також представляє Миколаївську область. На другу сходинку п’єдесталу піднявся Дмитро Бабійчук. Цей спортсмен також представляє Львівщину. Олександр Мирончук та Олександр Брус здобули бронзові нагороди.

 

Міжнародний турнірі з боксу

боксУчасть в змаганнях у місті Гомель, що в Білорусі, беруть спортсмени 2000-2001 років народження.

Успішним турнір став для вихованця хмельницької  ДЮСШ №2 «Авангард». Олексій Підмурняк став найкращим у ваговій категорії до 60 кілограмів. У вирішальному поєдинку він із рахунком 3:0 переміг свого суперника, який представляв команду господарів.

Не вдалося пробитися до фіналу іншим представникам Хмельниччини. Роман Гаврилюк у півфіналі програв міцному супернику з Білорусі і автоматично отримав «бронзу». Як повідомляють у федерації боксу в Хмельницькій області, наш спортсмен, перемігши у першому раунді, нічим не поступався супернику  протягом двобою. Та рішенням суддів переможцем оголосили місцевого боксера. Третім також став Тарас Бондарчук із Шепетівки.

 

Turkish Open 2016
Turkish OpenНа «Turkish Open 2016» серед українців тріумфували лише подільські тхеквондисти. Міжнародний турнір з тхеквондо проводився серед кадетів, юніорів та дорослих.

Найкраще серед українських спортсменів виступили наймолодші, які принесли в командну скарбничку відразу 9 із 15 нагород. Серед них два «золота». Обидві медалі найвищого гатунку на рахунку представників Хмельниччини.

Дмитро Міщук у ваговій категорії на шляху до золотої нагороди протистояв лише представникам команди господарів. У фіналі подолянин впевнено переміг Ахметкана Тимагюра із рахунком 11:2. Софія Хобтар не залишила жодних шансів свої суперникам у ваговій категорії до 51 кілограмів. Поразок від Хмельницької спортсменки зазнали троє тхеквондисток з Туреччини та одну ірландку.