28.09.2017 — 09:59

Проведено семінар-тренінг на тему “Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг”

27 вересня, за організаційної підтримки Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, проведено семінар-тренінг на тему “Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг”.

Захід організовано спільно з Центром політико-правових реформ (м. Київ) та  Львівської громадської організації “Центр досліджень місцевого самоврядування” за фінансової підтримки представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

В роботі семінару взяли участь керівники місцевих органів влади, керівники та адміністратори ЦНАПів районних державних адміністрацій області і міст обласного значення, представники об’єднаних територіальних громад.

Метою заходу стало обговорення проблематики покращення якості надання адміністративних послуг через вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг у містах і районах області, механізмів надання послуг органів виконавчої влади в межах чинного законодавства.

Активно обговорювалося питання щодо запровадження паспортних послуг та інтеграції соціальних послуг у ЦНАП, реалізації повноважень у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, представлення досвіду створення ЦНАП в ОТГ.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні представлених тем семінару, надали пропозиції і рекомендації щодо поліпшення діяльності ЦНАПів в контексті децентралізації влади, а також підтримали потребу формування і реалізації державою послідовної політики щодо взаємодії місцевих державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад з питань організації роботи ЦНАПів.