27.10.2017 — 14:20

Хмельничани вшанували пам’ять визволителів України від фашистських загарбників

Завтра в нашій державі відзначається День визволення України від нацистських загарбників.  На згадку про цю історичну подію на військовому кладовищі у м.Хмельницькому відбулися меморіальні заходи.

Дорогу і страшну ціну сплатила наша земля за цю перемогу: життя трьох мільйонів воїнів обірвалося під час усіх наступальних операцій на території України. 22 безкінечно довгих і важких місяці тривала битва за Україну. Без перебільшення саме визволення України і стало тим вирішальним фактором, який остаточно зломив війська гітлерівської Німеччини і її союзників. І внесок наших земляків у перемогу неоціненний, адже українці не лише проливали кров і віддавали життя за звільнення батьківщини, а й у важких боях проганяли нацистську чуму із Польщі, Румунії, Угорщини, Болгарії, Югославії, Австрії, Чехословаччини, штурмували Рейхстаг.

Напередодні Дня визволення України від нацистських загарбників ветерани, керівництво області, міста, представники силових структур, військових, громадськість вшанували пам’ять усіх, хто загинув у ті трагічні роки та поклали квіти до меморіалу на військовому кладовищі.