14.11.2017 — 12:45

У Колибаївській ОТГ відбулось відкриття нового дільничного пункту поліції

Наразі у державі із реформуванням системи органів місцевого самоврядування та децентралізації державної влади починає реалізовуватися створення сучасних центрів безпеки на базі об’єднаних територіальних громад. Зовсім нещодавно у разі виклику слідчо-оперативної групи чи дільничного інспектора у Колибаївській ОТГ, як і в сусідніх населених пунктах, доводилося чекати тривалий час, що могло призвести до непередбачуваних наслідків. Перед керівництвом громади постала потреба у власній поліцейській дільниці, адже безпека і захист – найперше, що потрібно людині, аби комфортно почуватися в суспільстві.

Сьогодні в с. Колибаївка відбулось відкриття дільничного пункту поліції. В урочистій події взяли участь заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, в.о. керівника підрозділу КМЄС із реформування правоохоронних органів Маура О’Салліван, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Бирка, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, керівники району та ОТГ.

Очільник Колибаївської громади Михайло Желізник, звертаючись до присутніх, подякував керівництву Національної поліції України за такий крок назустріч, обласній та районній владі, меценатам та всім, хто сприяв у відкритті дільниці поліції. Він зазначив, що ця подія, безумовно, зіграє важливу роль в підтримці громадського порядку і безпеки жителів навколишніх сіл.

Михайло Дмитрович запросив почесних гостей оглянути нове службове приміщення, де нестиме службу група швидкого реагування патрульної поліції, а також двоє дільничних. В приміщенні є три робочі кабінети та кімната відпочинку. Будівля дільниці добротна, зроблений ремонт, на який з місцевого бюджету виділили 250 тис. грн., підведено всі комунікації.

Також Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) передала правоохоронцям комп’ютери, оргтехніку, забезпечила поліцейську дільницю меблями, сейфами. Ще одним подарунком став новий мікроавтобус (Ford Transit), оснащений обладнанням, що дозволяє мобільній поліцейській дільниці працювати автономно у віддалених населених пунктах. Варто додати, що загальна вартість обладнання, переданого поліції Хмельницької області, становить 1,5 мільйона гривень.

Дільничний пункт поліції обслуговуватиме територію населених пунктів від Колибаївської ОТГ до Жванецької сільської ради Кам’янець-Подільського району.

За інформацією Кам’янець-Подільської райдержадміністрації