21.12.2017 — 10:36

Хмельницька область єдина в Україні, де створено нове підприємство «Служба місцевих автодоріг».

Така інформація була озвучена на нараді під головуванням заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка, в рамках реалізації плану заходів щодо якісної передачі автомобільних доріг загального користування місцевого значення на баланс обласних державних адміністрацій.

Основна мета діяльності новоствореного підприємства – здійснення функцій замовника та технічного нагляду з будівництва, реконструкції, ремонтів і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

В ході наради, начальник управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької облдержадміністрації  Олексій Дьома  висловив пропозицію щодо перепризначення коштів субвенцій з дорожнього фонду з видатків розвитку на видатки споживання до кінця 2017 року, аби на рівні області мати можливість вчасно використовувати гроші на обслуговування доріг в зимовий період.  У зв’язку з чим, заступник міністра Юрій Лавренюк дав доручення керівництву Укравтодору (головному розпоряднику коштів) до завершення року вирішити озвучене питання.

«Ми єдині в Україні створили профільну службу. Наразі створена та вже працює комісія з передачі доріг місцевого значення з балансу Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області на баланс управління регіонального розвитку та будівництва адміністрації,» – наголошує голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

Довідково. Нарада відбувалась за участю представників відповідальних структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, від Хмельницької облдержадміністрації взяли участь начальник управління регіонального розвитку та будівництва Олексій Дьома, директор дочірнього підприємства «Хмельницький облавтодор» Анатолій Дячук та директор державного підприємства «Служба автомобільних доріг» Сергій Матус.

Під час наради  представники областей доповіли про перебіг приймання-передачі автомобільних доріг загального користування місцевого значення в областях на баланс державних адміністрацій.