08.02.2018 — 10:56

На Хмельниччині запрацювали одночасно три нових вагових комплекси

З 7 лютого новітні лабораторії європейського зразка запрацювали на дорогах Хмельниччині, які були нещодавно передані від Державної служби України з безпеки на транспорті.Дані комплекси призначенні для проведення габаритно-вагового контролю на спеціально облаштованих майданчиках на дорогах загального користування.

Мобільні лабораторії є багатофункціональні та призначені для проведення режимів праці та відпочинку водія, перевірку габаритних параметрів транспортного засобу та його технічного стану. Це пересувний повноцінний мобільний офіс, який обладнаний 3-ма робочими місцями для інспекторів, автономним обігрівом, необхідною комп’ютерною технікою з підключенням до Інтернету та принтером для друку. Все обладнання сертифіковане та відповідно перевірене.

Так, 7 лютого заступник голови адміністрації Олег Гуменний спільно з працівниками Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області та співробітниками Національної поліції проінспектувати роботу міні-лабораторій.

Під час здійснення заходів державного контролю інспекторами управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області виявлено 24 факти порушення Закону України «Про автомобільний транспорт» в тому числі 2 факти перевищення вагових параметрів та 1 – габаритних параметрів. Нараховано плату за проїзд автомобільними дорогами загального користування у еквіваленті 458 євро.

Хмельниччина друга в Україні область, що має такі пересувні комплекси, їх наразі є три.