01.03.2018 — 21:51

Подільські медики стали першими у Всеукраїнських змаганнях

Медики Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ХОЦЕМД та МК) вибороли 1 місце у ІІІ Всеукраїнському зимовому Чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю «Кременецькі медичні ралі-2018». Друге місце посіли представники Буковини, а третє – Волині.

Змагання відбувалися у Кременці Тернопільської області з 21 до 25 лютого 2018 року в умовах максимально наближених до реальних та ускладнених місцевим гірським рельєфом. Зимовий Чемпіонат у цьому місті проходить уже вдруге і користується популярністю не лише серед українських медиків, а й закордонних.

Свої професійні навички тут демонстрували близько 300 учасників із 32 команд. Серед них – 18 команд з областей України (враховуючи Донецьку) та 6 міжнародних команд з Республіки Польща, Литви та Ізраїлю. Крім того, 4 команди представляли вищі навчальні заклади, 2 – приватні клініки. Також долучилися команда шпиталю прикордонників зі Львова та збірна медичних закладів силових структур.

Також в рамках програми змагань організували Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Актуальні проблеми екстреної медичної допомоги і медицини катастроф». Мета цього заходу – проаналізувати та вдосконалити рівень підготовки працівників системи екстреної медичної допомоги України на основі передових технологій організації та надання екстреної медичної допомоги населенню.

 

Переможцям вручили медалі, кубок та диплом переможця, відзначили пам’ятними призами та квітами.

 

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я