01.04.2016 — 17:13

Обговорено можливості запровадження системи RICAS в області

IMG_1218Сьогодні за участі першого заступника голови обласної державної адміністрації Василя Процюка, т.в.о. керівника головного управління НП в області Миколи Семенишина, керівників обласних підприємств та організацій, представників силових структур відбулося засідання круглого столу з питання встановлення відеонагляду за станом публічного порядку та публічної безпеки на території Хмельницької області.

Нагадуємо, що перше засідання круглого столу щодо запровадження програми «Безпечної області», зокрема ведення відеоспостереження по області, було проведено 23 березня 2016 року.

Аби перейняти досвід областей, де вже запроваджено зазначений відеонагляд, а це Харківська та Львівська область, керівництво області запросило на круглий стіл начальника управління інформаційного забезпечення ГУ НП в Харківській області полковника поліції Дмитра Узлова, який здійснив презентацію програмно-апаратного комплексу аналітичного супроводу оперативно-розшукової діяльності та підтримки прийняття рішень (RICAS).

Система RICAS дозволяє виявити логічні відкриті та приховані зв’язки між заданими об’єктами і відобразити їх як у вигляді геоінформації, так і з використанням числового ряду.

IMG_1220Можливість відображення на карті рухомих об’єктів дозволяє відстежувати ситуацію в динаміці, і, відповідно, забезпечувати адекватну і своєчасну реакцію в потрібному обсязі, зокрема – екіпажів рятувальної служби, аварійних бригад комунальних служб, бригад швидкої медичної допомоги.

Відображення на інтерактивній карті підключених камер і можливість миттєвого доступу до кожної з них як в режимі потокового відео, так і в режимі запису дозволяє відслідковувати як саму подію, так і дії служб реагування, фіксувати обставини правопорушення і у разі потреби використовувати дані в якості доказової бази в ході слідства.

«Система має величезну кількість різних можливостей, які дозволять здійснювати більш оперативне управління нарядами швидкого реагування та забезпечать ефективне розкриття злочинів за «гарячими слідами», – додав пан Дмитро.