04.04.2016 — 15:56

Відбулась передача повноважень у сфері реєстрації місця проживання на місця

IMG_1226Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Василя Процюка проведено селекторну нараду за участю керівників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування і об’єднаних територіальних громад з питання щодо здійснення органами місцевого самоврядування повноважень з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

До проведення наради долучено також представників офісу реформ з децентралізації та представників управління державної міграційної служби України в області.

Проведення заходу пов’язано із необхідністю визначення стану виконання в області вимог Закону України від 10.12.2015 року 888-VIII в частині реалізації органами місцевого самоврядування делегованих повноважень у контексті децентралізації процедур надання адміністративних послуг, оскільки з 04 квітня 2016 року повноваження реєстрації місця проживання громадян на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці повинні здійснювати виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, а також об’єднаних територіальних громад. Одночасно міграційна служба припиняє свої повноваження у цій сфері.

Василь Васильович звернув увагу присутніх, що протягом останніх двох місяців райдержадміністраціями в усіх районах області за участю представників міграційної служби організовано проведення нарад або робочих зустрічей із зазначеного питання з керівниками органів місцевого самоврядування. На базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено відповідне навчання голів сільських, селищних, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

Під час селекторної наради обговорено низку питань, які потребують оперативного врегулювання для забезпечення результативності реформи децентралізації владних повноважень.

IMG_1225За результатами обговорення стану виконання в області законодавчих актів з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб доручено:

– головам райдержадміністрацій  взяти під особистий контроль питання реалізації органами місцевого самоврядування повноважень з реєстрації місця проживання фізичних осіб;

– управлінню державної міграційної служби України в області в оперативному порядку сприяти виконавчим органам сільських, селищних, міських рад у вирішенні проблемних питань, що виникають в процесі здійснення повноважень у сфері реєстрації місця проживання.