07.04.2016 — 16:36

На Хмельниччині стартував проект GIZ

IMG_133707-08 квітня 2016 року обласною державною адміністрацією спільно з торгово-промисловою палатою в рамках Днів проекту GIZ організовано проведення презентації Програми Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини  з підготовки управлінських кадрів Німеччина – Україна: Fit for Partnership with Germany, що є дієвим інструментом диверсифікації зовнішньоекономічної діяльності українських підприємств, які мають економічні відносини з іншими країнами.

Як відзначив, при відкритті заходу, перший заступник голови облдержадміністрації Василь Процюк, програма надзвичайно актуальна для розвитку економічного потенціалу області, формуванню стійких економічних відносин з представниками бізнесу Німеччини, налагодження взаємовигідних міжнародних економічних зв’язків.

IMG_1342Учасники семінару – представники малого та середнього бізнесу області – спільно з експертами проекту GIZ ознайомилися з інструментами підвищення експортного потенціалу підприємств регіону, визначали найбільш поширені проблеми співпраці з іноземними партнерами та шляхи їх вирішення, на прикладі німецьких фірм опрацювали питання особливостей ведення переговорів з діловими партнерами.

Василь Васильович додав, що результати співпраці з  програмою проекту GIZ є досить відчутними: стажування у Німеччині пройшли 62 представники підприємств області. Ними налагоджено економічні зв’язки більш як з                         30 іноземними партнерами, впроваджено близько 15 інноваційних проектів, залучено 5,0 млн. дол. іноземних інвестицій.

Під час стажування учасники програми набули знань щодо крос-культурних особливостей німецької культури ведення бізнесу та вдосконалили свої вміння ведення переговорів, а також ділову та професійну поведінку, відвідали успішні німецькі підприємства та взяли участь у фахових зустрічах на теми розвитку підприємництва, міжнародної кооперації, керування персоналом та управління якістю.

IMG_1333Враховуючи зацікавленість бізнесу області участю у програмі, експерти проекту надали можливість менеджерам 17-ти суб’єктів підприємництва 08 квітня 2016 року пройти співбесіду для стажування у Німеччині безпосередньо під час презентації Програми.

Зустріч експертів проекту з представниками підприємств області черговий раз продемонструвала прагнення ділових та ініціативних управлінців підприємницьких структур Хмельниччини формувати конкурентоспроможний бізнес, залучати продуктивні інвестиції та розвивати міжнародну співпрацю.