31.05.2018 — 18:00

Глава Уряду ознайомився з ходом ремонту ділянки траси М-12

Сьогодні, в рамках робочого візиту на Хмельниччину, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман спільно з головою обласної державної адміністрацііії Вадимом Лозовим ознайомилися з ходом ремонту ділянки траси М-12 “Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка”, яка також входить до складу коридору Go Highway.

Розом з делегацією оглянули стан виконання ремонтних робіт і народні депутати України Сергій Лабазюк та Андрій Шинькович.

Дані ремонтні роботи проводяться в рамках реалізації бюджетної програми 3111100 “Покращення стану автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів-Тернопіль-Умань; Біла Церква – Одеса – Миколаїв – Херсон”.

Фінансування ремонтних робіт на 2018 рік становить 689,8 млн. гривень. Протяжність відремонтованої ділянки становитиме – 35,9 км.

“Хочу подивитися, хто що ремонтує, де є проблеми. Наголошую: фінансування забезпечене, тендери проведені, кошти передбачені. Питання за підрядниками та якісним виконанням робіт”, – зазначив Глава Уряду під час огляду дороги.

В свою чергу, керівник Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Петро Гнидюк продемонстрував Прем’єр – міністру України  об’єкти дорожнього будівництва. Також делегація безпосередньо ознайомилася з процесом проходження ремонтних робіт та поспілкувалася з підрядником.

Володимир Гройсман зауважив, що дороги будуть прийматися тоді, коли по ним будуть проведені всі дослідження (якості). “За “халтуру” платити не будемо, – сказав Глава Уряду. – Немає сумніву, що та якість робіт, яка вже закладається в технологічний процес, дає можливість отримати гарантію”.

“В Україні є дороги, які побудував Уряд Гройсмана, і дороги, які ще побудує Уряд Гройсмана. До нас дороги будували кілометрами, ми ж будуємо тисячами кілометрів. І за 5 років всі обласні центри будуть об’єднані хорошими дорогами. Нам на це потрібно близько 300 млрд грн. За 5 років це осяжна цифра, яку можемо направити на ці цілі», – зазначив Прем’єр-міністр.

Довідково

Проект Gо Нighway поєднає порти Балтійського і Чорного моря від Гданську до Одеси, Херсону й Миколаєва. Цей маршрут враховує траси М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська; М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (Тернопіль – Умань); М-05 Київ – Одеса (Біла Церква – Умань – Одеса); М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (Одеса – Миколаїв – Херсон).

Цього року на виконання робіт за проектом виділено 4 млрд грн. Роботи вже розпочато на 12 об’єктах маршруту, в тому числі на 4 ділянках траси М-12. Станом на кінець травня обсяг виконаних робіт становив 891 млн грн.