19.06.2018 — 14:43

Вадим Лозовий провів особистий прийом громадян

18 червня голова облдержадміністрації Вадим Лозовий провів черговий особистий прийом громадян. Мешканці області мали змогу отримати відповіді на запитання, що їх хвилюють, та вирішити наболілі проблеми.

Усього під час особистого прийому зареєстровано 27 звернень. Серед них були як індивідуальні, так і колективні. Із питаннями, що хвилюють громадськість Старокостянтинівщини, до Вадима Миколайовича звернулася ініціативна група мешканців району. Люди скаржились на дії молокопереробних підприємств, які занижують закупівельні ціни на молоко для населення, а також на екологічні проблеми краю, пов’язані із забрудненням та забудовою берегової зони річки Случ, неконтрольованим використанням пестицидів окремими агроформуваннями, що викликали масову загибель бджіл у приватних господарствах.

Вадим Лозовий зазначив, що проблема низьких закупівельних цін на молоко постає у багатьох районах області, тому в облдержадміністрації активно займаються пошуком шляхів її розв’язання. Зокрема, найближчим часом заплановано зібрати круглий стіл за участю представників молокопереробних підприємств. Також до вирішення проблеми планується залучити Хмельницьку торгово-промислову палату, яка має допомогти у пошуку нових ринків збуту для виробників молока. “Якщо ми зможемо забезпечити зростання попиту на молоко, ми відповідно зможемо забезпечити і достойну його ціну,” – підкреслив посадовець.

Щодо екологічних проблем, які перерахували запитувачі, голова пообіцяв, що найближчим часом здійснить робочий візит на Старокостянтинівщину, щоб більш детально вивчити питання та особисто проконтролювати ситуацію.

Ще одне колективне звернення надійшло від хмельничан, які мешкають у колишньому гуртожитку заводу “Катіон”, що по вул.Тернопільській. За словами мешканців, уже тривалий час вони намагаються вирішити питання щодо приватизації їх помешкань, однак безуспішно. Гуртожиток, у якому проживали сім’ї працівників заводу та учні ПТУ №18, свого часу було визнано студентським та передано рішенням суду у власність Міністерства освіти і науки України. Таким чином, сім’ї втратили можливість приватизувати своє житло, де проживають уже понад 25 років. Вислухавши звернення, Вадим Миколайович роз’яснив запитувачам, що облдержадміністрація позбавлена безпосередніх важелів впливу на цю ситуацію, оскільки майно гуртожитка належить МОН України. Однак, він пообіцяв, що відповідне звернення щодо вирішення цього питання буде направлене до міністерства.

Ще одне резонансне колективне звернення стосувалося нещодавнього рішення обласної ради щодо перейменування Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів “Славутинка” у ліцей ІІ-ІІІ ступенів. Це рішення обласних обранців викликало хвилю незадоволення у батьків, оскільки з рішення незрозуміло, якою буде подальша доля 210 учнів молодшої школи після реорганізації закладу. Вислухавши аргументи батьків, що приїхали, щоб відстоювати свої права, Вадим Лозовий зазначив, що ситуація дійсно потребує вивчення, і питання потрібно повторно розглянути на сесії обласної ради. Він зазначив, що неодноразово особисто відвідував школу, тому її подальша доля викликає у нього стурбованість. Посадовець пообіцяв у межах повноважень надати всебічну підтримку у вирішенні проблеми.

Індивідуальні звернення мешканців області стосувалися питань забезпечення житлом, земельних питань, оптимізації мережі навчальних закладів у Кам’янець-Подільському районі, пасажирських перевезень, тощо. Також значна частина їх стосувалася надання матеріальної допомоги у зв’язку із необхідністю лікування.

Вадим Лозовий, заслухавши звернення, надав роз’яснення заявникам щодо можливих шляхів вирішення їх проблемних питань та надав відповідні доручення керівникам окремих структурних підрозділів.