20.04.2016 — 16:25

Питання проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу на постійному контролі в області

ЗСУ 003Сьогодні, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Василя Процюка та за участі військового комісара Хмельницького обласного військового комісаріату Сергія Присяжнюка, голів райдержадміністрацій та міст обласного значення відбулась селекторна нарада з питаннь проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу

Так, відповідно до Указу Президента України від 29 березня 2016 року №122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році», з 5 травня поточного року розпочнеться черговий призов громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань.

Призову підлягатимуть громадяни України, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, а також старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Термін строкової служби становить півтора року для тих, хто не має повної вищої освіти, та один рік для тих, хто її має. При цьому, відповідно до розпорядження Президента України, солдати-строковики проходитимуть службу винятково поза межами району проведення антитерористичної операції.

ЗСУ 002Також, головний комісар області доповів усім присутнім в студії про стан підготовки та проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу.

І. Коханець