21.04.2016 — 15:02

Селекторна нарада з питань загального розвитку аграрного сектору

Изображение 26821 квітня під головуванням новопризначеного Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового відбулася селекторна нарада з питань загального розвитку аграрного сектору.

Від Хмельницької області участь в нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, спеціалісти відділів департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

У вступному слові Тарас Кутовий окреслив своє бачення подальшої організації роботи міністерства. Він наголосив на необхідності покращення комунікації з облдержадміністраціями, прямого діалогу із представниками малого та середнього бізнесу, розширенні співпраці з громадськими організаціями та об’єднаннями з питань розвитку сільського господарства. “Одним із першочергових завдань міністерства є вироблення спільної позиції щодо обігу земель сільськогосподарського призначення,” –  наголосив Тарас Вікторович.

Заступник міністра Ярослав Краснопольський ознайомив учасників із основними показниками роботи галузі в поточному році, акцентувавши увагу на необхідності подолання негативних тенденцій в окремих галузях тваринництва, які мають місце в частині областей.

На нараді також заслухали коротку доповідь заступника Голови Держветфітослужби Олександра Вержиховського щодо ситуації в Україні  із захворюванням на африканську чуму свиней.

Крім того було заслухано керівників департаментів АПК з декількох областей, які звернули увагу на існування цілого ряду проблем, що потребують термінового вирішення на законодавчому рівні, наприклад питання зниження кредитної ставки для сільськогосподарських виробників, їх державної підтримки, питання власності щодо земель лісосмуг тощо.

По закінченню наради Тарас Вікторович доручив представникам облдержадміністрацій надати свої пропозиції щодо питань, якими міністерство повинно опікуватися найближчим часом.