14.09.2018 — 09:57

Саме за такими українцями майбутнє нашої великої держави – Президент про лауреатів всеукраїнської премії «Герой-рятувальник року – 2018»

Напередодні Дня рятівника Президент Петро Порошенко нагородив одинадцятьох лауреатів всеукраїнської премії «Герой-рятувальник року – 2018».

Звертаючись до присутніх на урочистостях з цієї нагоди у Маріїнському палаці, Глава держави відзначив, що сьогодні ми бачимо зовсім різних людей з абсолютно різних куточків України.

«Але є те, що об’єднує всіх цих людей, – об’єднує сміливість, об’єднує рішучість, об’єднує прагнення відгукнутися на чужу біду і не залишатися байдужим, коли людина опинилася в біді. Що це таке? Це якості справжніх героїв. Це якості, завдяки яким країна дізналася про ці чудові, хвилюючі і, як на мене, дуже зворушливі історії», – сказав Петро Порошенко.

«Перед вами – одинадцять звитяжців, котрі, не роздумуючи, ризикнули своїм життям заради порятунку ближнього. Незважаючи на те, що серед них є діти, вони не злякалися, не відступили, не відвернулися і не втекли», – відзначив Президент.

Глава держави відзначив той факт, що кожен із удостоєних звання «Герой-рятувальник року – 2018» не вважає себе героєм, не зважаючи навіть на те, що за вчинком кожного із них – врятоване життя.

«Я твердо переконаний, що саме за такими українцями майбутнє нашої великої держави. Ви, дорогі діти, є прикладом для наслідування наступних поколінь. За кожною історією, за кожним врятованим ними життям – родини, батьки, друзі, які назавжди пам’ятатимуть цих звичайних, на перший погляд, дітей. І ці люди завжди будуть вдячні вам за небайдужість, за врятовані життя своїх близьких», – наголосив Петро Порошенко.

«Я твердо переконаний, що від сьогодні День рятівника – це і ваше свято також. Навіть якщо ви ще не визначилися з тим, якою буде ваша майбутня професія, – будете пам’ятати про це і залишатися рятівником і зберігати вірність тій благородній справі. Ваші вчинки і ваші звання Героя-рятувальника назавжди залишаться з вами і у серці кожного українця», – резюмував Президент.

Серед цьогорічних лауреатів – восьмирічний учень Львівської ЗОШ № 45 Володимир Соловйов 27 травня 2018 року, перебуваючи на відпочинку у смт. Ярмолинці Хмельницької області, врятував товариша, який впав у воду на місцевому ставку.