25.04.2016 — 15:22

Пам’ятні заходи до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

чорнобиль 04726 квітня суспільство в черговий раз згадує про події, які відбулися 30 років тому – День Чорнобильської катастрофи. Квітень 1986 року – найтрагічніша дата в історії людства, яка обернулась лихом не тільки для українців, але й для всього світу.

Сьогоднівідбулася обласна зустріч керівництва облдержадміністрації, обласної ради та м. Хмельницького з постраждалими та ліквідаторами від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та активними громадськими діячами.

чорнобиль 031Перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк зазначив, що сьогодні залишається значна кількість невирішених питань. Саме тому, обласна влада намагається зробити все можливе, щоб кожна родина в області відчула допомогу, була почута і впевнена в державній підтримці. Лише в тісній співпраці влади та активу чорнобильського руху ми зможемо вирішити проблеми, які ставить перед нами життя, особливо в ці напружені дні для нашої держави.

Під час зустрічі ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагороджено почесними відзнаками та цінними подарунками.

чорнобиль 066З метою вшанування загиблих на Чорнобильській АЕЄ відбулися покладання квітів та мітинг-реквієм біля пам’ятника «Героям Чорнобиля-пожежникам» та «Героям та жертвам Чорнобиля».

Представники релігійних конфесій відправили поминальну панахиду та хвилиною мовчання вшанували загиблих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Вічна пам’ять загиблим та повага до живих учасників ліквідації та їх сімей.