12.10.2018 — 12:22

14 жовтня – День захисника України

14 жовтня відзначатиметься державне свято ~ День захисника України, встановлений Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року № 806. Це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу і незалежність України.

Напередодні свята, перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко, міський голова Олександр Симчишин, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, керівники силових структур області, військовослужбовці, ветерани, волонтери та громадськість міста поклали квіти до Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО на майдані Незалежності.

Присутні поіменно згадали усіх воїнів, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України, схиливши голови в хвилині мовчання.

Цього ж дня на кладовищі в мікрорайоні Ракове пройшла панахида за загиблими героями російсько-української війни та освячення пам’ятників.