25.10.2018 — 17:01

Вадим Лозовий взяв участь в урочистих заходах з нагоди відкриття виробничих потужностей ТОВ «НВК «Екофарм»

25 жовтня голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий взяв участь в урочистих заходах з нагоди відкриття виробничих потужностей ТОВ «НВК «Екофарм» у с. Улашанівка, Славутського району.

На урочистому відкритті були присутні засновник та президент ТОВ «НВК «Екофарм» Анатолій Новик, генеральний директор ТОВ «НВК «Екофарм» Михайло Груша, перший заступник генерального директора з технічних питань, директор Департаменту виробництва лікарських засобів підприємства Олександр Михайленко, іноземні партнери, керівництво району, працівники  компанії, ЗМІ.

Вітаючи учасників заходу з відкриттям виробничих потужностей науково-виробничої компанії «Екофарм» на Хмельниччині, Вадим Лозовий відмітив, що компанія «Екофарм» зарекомендувала себе на теренах нашого краю, як сучасне, високотехнологічне, екологічне підприємство. Тут уже створено 100 робочих місць, а коли виробництво вийде на проектну потужність 150 жителів області будуть забезпечені робочими місцями.

«Хмельниччина має великий потенціал: потужне підприємницьке середовище, працьовитих людей, є відкритою до співпраці з українськими та іноземними інвесторами. Обласна адміністрація проводить прозору інвестиційну політику, ми підтримуємо інвестиційну діяльність регіону, надаємо всебічну допомогу інвесторам у реалізації проектів», – сказав Вадим Миколайович.

Також він додав, що кожен на своєму робочому місці, має працювати на те, щоб довіра з боку інвесторів до нашої країни зростала, адже, за його словами, це важлива складова у розвитку економіки країни і розбудові економічно сильної держави.

Очільник області побажав працівникам компанії «Екофарм» процвітання, стабільності, матеріального благополуччя, впевненого поступу вперед, професійного вдосконалення, налагодження потрібних партнерських зв’язків.

Довідка

Науково-виробнича компанія «Екофарм» була заснована у 1998 році. Основу діяльності підприємства складає розробка, виробництво та просування на фармацевтичний ринок лікарських засобів з екологічно чистої рослинної сировини та інших природних джерел. Власна науково-виробнича лабораторія компанії оснащена сучасним обладнанням провідних світових брендів, що дозволяє виконувати всі поставлені завдання на високому технологічному рівні.

Сьогодні на фармацевтичному ринку представлені чотири оригінальних препарати, розроблених фахівцями «Екофарм»: Протефлазід®, краплі, Протефлазід®, супозиторії, Імунофлазід®, Флавозід®.

ФФ «Славута-Фарм» була заснована в 2008 році і на початку 2017-го, як структурна одиниця ТОВ «НВК «Екофарм», отримала назву  Департаменту виробництва лікарських засобів.

Основне завдання Департаменту – виробництво лікарських препаратів відповідно до вимог належної фармацевтичної практики (GMP). Використання сучасного фармацевтичного обладнання і системи суворого контролю технологічних параметрів на всіх етапах виробництва дозволять випускати продукцію, що відповідає світовим стандартам. Виробничий підрозділ Департаменту має наступні ділянки: ділянку екстракції рослинної сировини (ділянка отримання і підготовки діючої речовини з рослинної сировини); ділянку настоянок і сиропів; ділянку ін’єкційних форм, очних і назальних крапель; ділянку капсульних форм препаратів; ділянку мазей; ділянку супозиторіїв; склади сировини і готової продукції; відділ контролю якості.

У жовтні 2015 року ТОВ «НВК «Екофарм» започаткувала проект із впровадження Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) в рамках консалтингового проекту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) «Поради для малого бізнесу».  Серед інших факторів, впровадження цієї практики дозволило ТОВ «НВК «Екофарм» підписати договір кредиту з ЄБРР у грудні 2016 року та успішно отримувати необхідне фінансування (3,8 млн. доларів).

В знак успішних результатів реалізації проекту ТОВ «НВК «Екофарм» 17 серпня 2017 року отримала від представників ЄБРР «Сертифікат про успішне завершення проекту».

Наразі на підприємстві працює понад 100 працівників, проектна чисельність працюючих передбачається на рівні 150 чоловік. Засновником і президентом ТОВ «НВК «Екофарм» є Анатолій Матвійович Новик.

У період з 1 по 7 квітня 2018 року заступник генерального директора ТОВ «НВК «Екофарм» знаходився в містах Акра (Ганна), Лагос і Абуджа (Нігерія) та  провів переговори з представниками понад 20-ти фармацевтичних компаній, а також державними організаціями Ганни і Нігерії щодо виведення на ринки лікарських препаратів ТОВ «НВК «Екофарм». Досягнуто домовленості про реєстрацію, наступні маркетингові активності та дистрибуцію лікарських засобів компанії в зазначених країнах.

25-28 вересня 2018 року у рамках Торгової місії представники ТОВ “Науково-виробнича компанія “Екофарм” – заступник генерального директора Олександр Гриневич та консультант з експорту Олександр Шаравський відвідали м. Стамбул (Республіка Туреччина). Вони провели переговори з представниками турецького фармбізнесу. Було досягнуто попередніх домовленостей щодо реєстрації у Туреччині фармацевтичних препаратів компанії та можливості їх експорту до Туреччини в найближчій перспективі.