03.11.2018 — 17:17

У Хмельницькому помолилися за загиблих воїнів

У перший тиждень листопада християни традиційно поминають померлих. От і сьогодні в обласному центрі з ініціативи римо-католицької християнської громади відбулася молитовна хода, якою вшанували пам’ять новітніх Героїв, що віддали своє життя у неоголошеній війні з російським агресором, боронячи мир і спокій на рідній землю, відстоюючи право українців жити в незалежній державі.

Рідні і близькі загиблих, бойові побратими, волонтери, небайдужі хмельничани прийшли на майдан Незалежності, щоб помолитися за душі полеглих воїнів, та в черговий раз нагадати усім, кому вони завдячують спокоєм у рідному краї.

Очолювали колону прапороносці, що тримали державні прапори, прапори добровольчих батальйонів та прапори, що були привезені з фронту. За ними несли хрест, як символ Ісуса Христа, його пожертви заради усіх людей, а також як символ тієї важкої ноші, яку кожен має пронести у своєму житті. На згадку про загиблих учасники ходи тримали в руках портрети наших земляків, які віддали своє життя на Сході.

З молитвами хода пройшла центральними вулицями міста та завершилася богослужінням у Храмі Христа Царя Всесвіту і поминальною трапезою.

Пом’янімо і ми усіх тих, хто не повернувся з війни, адже тільки завдяки їх подвигу та самопожертві ми маємо мирне небо над головою!

Вічна пам’ять загиблим Героям!

Слава Україні! Героям слава!