08.11.2018 — 15:31

Як у Хмельницькому обласному центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді допомагають військовим

Цієї осені розпочалася співпраця Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та однієї з військових частин, що базується у Хмельницькому, в напрямку спеціальної підготовки військовослужбовців.

Керівництво військової частини звернулося до ХОЦТКУМ з проханням про надання кваліфікованої допомоги у проведенні теоретичних та практичних занять з гірської підготовки. Цей вид входить до плану бойової підготовки військовослужбовців, а в армії фахівців такого профілю та відповідного туристського спорядження, на жаль, бракує.

Звичайно, працівники центу відгукнулися на прохання військових, і вже наприкінці вересня на Хмельницькому скеледромі відбувся перший етап практичних занять з техніки гірського туризму серед особового складу військової частини. Під керівництвом працівників центру військовослужбовці відпрацювали техніку скелелазіння та страхування на стенді скеледрому.

Другий етап практичних польових занять із спеціальної гірської підготовки відбувся  наприкінці жовтня – початку листопада на базі та спільно з фахівцями Хмельницького центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України.

В процесі занять на місцевості відпрацьовувались елементи наведення та подолання водних, гірських, скельних переправ, вертикальних підйомів, вертикальних спусків, спусків по мотузці із проникненням у вікна будівлі, транспортування поранених в гірських умовах – підйом-спуск потерпілого, підйом-спуск вантажу тощо.

За відгуками військовослужбовців заняття були дуже цікавими,  і як результат, наші воїни здобули цінні навички, які стануть їм у пригоді при несенні служби.

За інформацією Хмельницького обласного центру туризму і
краєзнавства учнівської молоді