08.11.2018 — 18:46

Відбувся обласний семінар відповідальних за музейну справу

На виконання плану роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді на 2018 рік, з метою розвитку та удосконалення музейної справи, реалізації  національно-патріотичного виховання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області, Хмельницьким державним центром естетичного виховання учнівської молоді 8 листопада організовано та проведено обласний семінар відповідальних за музейну справу, керівників гуртків патріотичного, краєзнавчого, історичного напрямів закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Пошуково-дослідницька та краєзнавча робота у гуртковій та музейній справі у ЗПО».

Цього року семінар-практикум відбувся на базі та за участю працівників  Хмельницького обласного краєзнавчого музею. Програма семінару-практикуму була насиченою та різноплановою. Захід проходив у формі роботи круглого столу, де учасники могли бути не лише слухачами, а й брати активну участь у обговорені поставлених завдань та тем.

Відкрила та привітала учасників семінару-практикуму Смолій Тетяна Володимирівна – заступник директора Хмельницького обласного краєзнавчого музею. Вона підкреслила значущість музейної діяльності у кожному навчальному закладі, дала декілька рекомендацій щодо створення музейних експозицій та запросила до співпраці.

Мозолюк Микола Іванович – методист Хмельницького обласного центру  краєзнавства та туризму учнівської молоді, розповів про нормативну базу діяльності музеїв при навчальних закладах, Демидко Сергій Юрійович – завідувач науково-методичним відділом Хмельницького обласного краєзнавчого музею, презентував пошуково-дослідницьку та краєзнавчу роботу, а також розповів про патріотичне виховання шляхом ознайомлення з однією із залою музею «У полум’ї Великої війни»,  Єсюнін Сергій Миколайович  – провідний науковий  співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею, поділився досвідом дослідницької роботи та презентував краєзнавчу літературу, Смолій Тетяна Володимирівна – заступник директора Хмельницького обласного краєзнавчого музею, розповіла про музейні  проекти та основні форми роботи з молоддю. У процесі роботи семінару-практикуму своїм досвідом поділився Одюшин В’ячеслав Петрович – керівник гуртка патріотичного виховання ХДЦЕВУМ, який працює на базі  ДНЗ «Полонський агропромисловий центр професійної освіти». Мельничук Оксана Анатоліївна – екскурсовод Хмельницького обласного краєзнавчого музею, провела оглядову екскурсію по музею з практичними рекомендаціями щодо ведення екскурсії.

На завершення учасники семінару-практикуму відвідали Хмельницький обласний художній музей, де взяли участь у відкритті виставки присвяченій річниці Революції Гідності «Майдан, простір творчості», на якій були представлені експонати з Київського музею «Героїв Небесної Сотні».

Дякуємо всім учасникам семінару за співпрацю, бажаємо плідної роботи  та наснаги у подальшій діяльності.

Завідувач відділом ВПВ ХДЦЕВУМ