09.01.2019 — 16:24

Полонщина першою в області прийняла Всеукраїнську естафету пам’яті “Слава визволителям України”

Миру Україні, спокою і тиші – такі побажання висловлювали сьогодні учасники Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», яку з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення  України  від фашистських загарбників проводить рада Організації ветеранів України за підтримки місцевих організацій.

Готуючись до гідного відзначення 75-ти річчя визволення України від фашистських загарбників, як дань шани поваги і вічної пам’яті тим людям, які на своїх плечах винесли весь тягар воєнного лихоліття, в Україні проходить естафета пам’яті «Слава визволителям України». Ця меморіальна акція йде від області до області, від міста до міста, від села до села, відтворюючи хід звільнення окупованої гітлерівцями землі зі сходу на захід.

Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України» важлива подія, яка започатковує у районі відзначення 75-річного ювілею визволення народу від фашистського загарбника та Перемоги у Другій світовій війні. 9 січня 2019 року, між іншим в день 75-ї річниці звільнення Полонного від фашистських загарбників,  Полонщина першою в області перейняла Естафету пам’яті «Слава визволителям України» від Баранівського району Житомирської області.

Перед початком урочистої частини учасники заходу вшанували світлу пам’ять воїнів Другої світової війни, поклавши квіти та вінки до підніжжя пам’ятників, пам’ятних знаків, братських могил та обелісків. Продовжився захід в міському Будинку культури. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували тих, хто в роки Другої світової війни віддав своє життя за мир в нашій державі.

З вітальними словами до присутніх звернулися голова районної ради Олег Янчук, голова Хмельницької обласної ради організації ветеранів України  Володимир Купратий, голова Полонської районної ради організації ветеранів України Валентин Жухевич та інші поважні гості. Звертаючись до присутніх, вони  наголосили, що проведення Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» має велике значення для увічнення пам’яті про ветеранів – учасників Другої світової війни і для патріотичного виховання молодого покоління, а також подякували ветеранам за величний подвиг перед нашою Батьківщиною.

Супроводжувався захід святковим тематичним концертом.