11.05.2016 — 15:51

Олександр Корнійчук: Покращення соціально-економічного розвитку – пріоритет для обласної влади

З метою покращення показників соціально-економічному розвитку області голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук провів нараду з головами райдержадміністрацій щодо соціально-економічного розвитку районів області. Участь у нараді взяв заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

На початку наради Олександр Олександрович розглянув наступні показники: обсяг іноземних інвестицій з розрахунку на одну особу, обсяг експорту товарів на одну особу, індекс обсягу с/г виробництва, рівень зайнятості населення,  напрямок фінансової самодостатності та енергоефективності ринку праці.

«Необхідно детально проаналізувати ситуацію, що склалася наразі, а також по кожному району та трудовому колективу відшукати причини такого стану справ, та віднайти методи і шляхи для поліпшення становища.», – додав очільник області.

голова 003

У ході заслуховування голів районів надано доповіді щодо соціально-економічного стану та проходження весняно-польових робіт підзвітного району. Керівники районів та учасники зібрання акцентували увагу на проблемних питаннях, зокрема: щодо стану роботи підприємств та залучення інвестицій у райони, розвиток сільського господарства та посівних робіт, пільгові перевезення та інші нагальні питання, які виникли у районах області.

За результатами обговорення соціально-економічного розвитку області учасники наради розглянули шляхи вирішення проблемних питань аби мінімізувати негативні показники, які впливають на розвиток всіх районів.

голова 012Крім цього, під час наради обговорено питання щодо виконання місцевих бюджетів, єдиних соціальних внесків та податків, рівня заробітної плати в області та пільгових перевезень, придбання шкільних автобусів та підручників для школярів, розвитку об’єднаних територіальних громад.

Підсумовуючи нараду Олександр Олександрович наголосив на тісній співпраці та налагодженій роботі усіх органів виконавчої влади, аби забезпечити виконання завдань поставлених Президентом України, а саме: залучення інвестицій в економіку регіону, збільшення обсягів приросту промислового та с/г виробництва.

Варто відзначити, що Хмельниччина має великий потенціал для досягнення зазначених результатів, адже не один рік поспіль займає найкраще місце по збору зернових культур.голова 007