23.07.2019 — 16:17

«Несамовиті орли» з Шепетівки представили область в грі «Джура-2019: Самарська Січ»

Нещодавно у с. Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області завершився ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Джура-2019: Самарська Січ» старшої вікової групи (15-17 років). Участь у заході взяли 26 роїв – переможців обласних етапів з усієї України.

Хмельницьку область представляв рій «Несамовиті орли» Шепетівського навчально-виховного комплексу №3 у складі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Н.Рибака та ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» Хмельницької області (керівники Багнюк С.Г. та Самойлюк В.Т.) – призер ІІ обласного етапу гри.

Джури змагалися у 9-ти конкурсах (фізична,  саперна та стройова підготовки, метання гранати, стрільба, смуга перешкод, пластун, відун та таборування). Проте конкурси та змагання не були основним завданням Всеукраїнського етапу. Основним завданням було формування національно-патріотичної свідомості та становлення громадянина України, готового самовіддано розбудовувати суверенну, демократичну державу.

Рій «Несамовиті орли» разом з роєм «Сіроманці» Полтавської області були об’єднані у чоту. У складі чоти учасники відвідували всі виховні заходи, придумували назву, емблему, гасло та виступ для представлення чоти на ватрі, а також готували виступ для підсумкової ватри.

Підготувати усе це було надзвичайно важко, адже учасники рою майже не мали вільної хвилинки. Кожен їх ранок розпочинався з ранкової руханки, вранішнього кола, виконання славня України та підняття прапору гри «Джура».

Окрім обов’язкової конкурсної програми проводилися екскурсії на острів Хортиця, до історичного музею ім. Д.І.Яворницького та музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО»; тренінги (неформальне лідерство, надання першої долікарської допомоги, тактична медицина, індивідуальна підготовка поводження зі зброєю, тактика захисту табору тощо);  зустрічі з ветеранами АТО та госпітальєрами, турніри (дебати, УПА – відповідь нескореного народу, криївки  тощо); виїзд до  93-ї окремої механізованої бригади та Новомосковського полігону; гутірки та вечірні  ватри. Кожен день закінчувався вечірнім колом, на якому підводилися підсумки дня та опускався прапор гри «Джура» під виконання «Маршу Нової Армії».

 

За підсумками ІІІ етапу гри «Джура-2019: Самарська Січ» рій «Несамовиті орли» був найкращим у змаганнях з саперної та фізичної підготовки, четвертим – у змаганнях «Стрільба» (з пневматичної гвинтівки), сьомим – у змаганнях «Впоряд», «Рятівник» та «Смуга перешкод».

У змаганнях «Стрільба» (стрільба із АК-74) був відзначений за високі досягнення учасник рою Мугиль Назар, а ройовий Шамрай Андрій став переможцем у змаганнях з workout.

         За матеріалами ХОЦТКУМ