22.08.2019 — 15:15

Хмельничани вшанували пам’ять правоохоронців, які загинули при виконанні службових обов’язків

Сьогодні, 22 серпня, працівники ГУ Нацполіції у Хмельницькій області, керівники області та міста, силових структур, духовенство, ветерани органів внутрішніх справ та родини загиблих вшанували пам’ять 34-х загиблих під час виконання службових обов’язків правоохоронців області.

“За роки незалежності України ми втратили 34 наших побратими, які зупинили злочинців ціною власного життя, ставши на заваді тим, хто не хотів жити за законом. Священний обов’язок кожного з нас – не лише берегти пам’ять про своїх товаришів, які загинули під час несення служби, а й підтримувати їхні родини. Адже це єдине, що ми можемо зробити заради тих, кого уже немає поруч з нами”, – сказав Василь Віконський, начальник Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області.

Слова співчуття та підтримки рідним і близьким загиблих висловив і т.в.о. голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко. “Сьогодні ми вшановуємо пам’ять працівників правоохоронних органів, які виконуючи свій службовий обов’язок віддали життя за мир та спокій в  наших містах та селах. Ми низько вклоняємось вам за мужність, за високу людську гідність”, – сказав посадовець.

На території меморіального комплексу ГУНП в Хмельницькій області учасники заходу вшанували пам’ять правоохоронців,  поклавши квіти до пам’ятника працівникам поліції.

В цей же день 28 випускників вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України отримали табельну зброю: пістолети Макарова.