07.09.2019 — 16:09

Курсанти Національної академії ДПСУ ім.Б.Хмельницького присягнули на вірність Українському народу

Сьогодні в Національній академії Держприкордонслужби ім.Б.Хмельницького урочисте свято: на вірність Україні присягнули чотири сотні курсантів-першокурсників, які поповнили цьогоріч лави прикордонників. Гордо одягнувши військові однострої, вони присягнули на вірність Українському народові і стали повноправними членами курсантської сім’ї Академії.

Серед майбутніх офіцерів-прикордонників представники 24 областей України. Багато з них є випускниками  військових ліцеїв, майже 50 курсантів першого курсу – продовжувачі військових династій, три курсанти брали участь в антитерористичній операції.

В урочистій церемонії взяли участь представники Адміністрації Держприкордонслужби, обласної та міської влади, духовенства, а також рідні та друзі. А розпочалася вона із спільної молитви за мир та процвітання України. Благословив курсантів на успішне  навчання Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній. Присутні хвилиною мовчання вшанувати світлу пам’ять прикордонників, які віддали власне життя за незалежність та територіальну цілісність України, зустрівши ворога на східних рубежах.

Привітав курсантів виконуючий обов’язки Директора департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби Сергій Сердюк. “Присяга – це особливий, надзвичайно відповідальний і хвилюючий момент у житті кожного військовослужбовця. Клятва на вірність своїй Батьківщині споконвічно була тим непорушним і недоторканним словом, ціна якого більша за життя”, – зазначив він.

До привітань долучився т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.

“Складання Військової присяги зажди є знаменною подією для кожного військовослужбовця, а тим більше – для майбутнього офіцера. Тому я впевнений, що цей день залишиться у вашій пам’яті назавжди, де б ви не були, і де б не проходили вашу службу. Адже скласти Військову присягу – це взяти на себе відповідальність за захист своїх родин, своєї землі, – зазначив посадовець. – Це значить, що в найскладніших умовах кожен з вас має сумлінно виконувати свій обов’язок в ім’я збереження миру та спокою в Україні. Сподіваюся, що своїм навчанням та службою ви продовжуватимете славетні традиції воїнів у зелених беретах.”

Володимир Ілліч побажав молодим воїнам віри, наполегливості, успіху та висловив щиру  вдячність батькам, що виховали гідних синів та дочок рідної землі. Також очільник області вручив Почесні грамоти облдержадміністрації офіцерам-прикордонникам.

Ритуал прийняття Військової присяги завершив театралізований виступ «Плац-парад» курсантів академії та урочистий марш молодого поповнення.