18.09.2019 — 17:26

ДНЗ«Подільський центр ПТО» отримав срібну нагороду Всеукраїнської Премії «Інновація в освіті»

Вже декілька років поспіль Асоціація інноваційної та цифрової освіти за сприяння Міністерства освіти і науки України проводить визначення переможців Всеукраїнської Премії «Інновація в освіті». Організатори мають на меті виявити, відзначити та проінформувати суспільство про кращі особистості та організації, які стали новаторами у сфері освіти та зробили вагомий вклад у розвиток людського капіталу України.

Шляхом відкритого голосування на сайті визначають переможців у восьми номінаціях, серед яких кращий інноваційний освітній соціальний проект (місцевого значення), кращий інноваційний проект в державній сфері; краща інноваційна компанія в сфері освіти/КСО; кращий ТВ-канал, який висвітлює тему освіти; кращий загальноосвітній навчальний заклад, що застосовує інноваційні методи в освіті; кращий ВНЗ, що застосовує інноваційні методи в освіті; кращий професійно-технічний навчальний заклад, що застосовує інноваційні методи в освіті; краща українська навчальна книга (категорія літератури non/fiction).

Цьогоріч в номінації «Кращий професійно-технічний навчальний заклад, що застосовує інноваційні методи в освіті” за підсумками голосування  почесне 2 місце здобув наш подільський Державний навчальний заклад  «Подільський центр ПТО». Відзнаку навчальному закладу приніс проект “Організація внутрішньоучилищного контролю за навчально-виробничою діяльністю з професії “Муляр; лицювальник-плиточник” у ДНЗ “Подільський центр ПТО”, авторами якого є Михайло Рущак, директора Центру, Сніжана Боднар та Елла Мітькевич, методисти закладу.

Нагородження переможців відбувдеться 27 вересня у приміщенні Інституту післядипломної освіти Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка в рамках проведення Першого Форуму Сучасних Викладачів, який реалізовується в рамках Соціального проекту «Освітній Хаб міста Києва: територія нових можливостей для кожного».

Вітаємо колектив ДНЗ «Подільський центр ПТО» із високою відзнакою та бажаємо подальшої плідної праці на освітянській ниві!

Довідково.

Державний навчальний заклад «Подільський центр професійно-технічної освіти» – державний заклад III атестаційного рівня. Загальна (середньорічна) чисельність працівників Центру складає 203 особи, в тому числі 128 педагогічних працівників, з них майстрів – 64 особи; викладачів – 36 осіб, 72 – технічних працівника.

За останні три роки в навчальному закладі підготовлено 1194 робітники, 75 % яких отримали робітничу кваліфікацію з двох і більше професій. Рівень працевлаштування випускників складає 100%, за отриманою професією – 88 %.

Поряд з цим, в Центрі здійснюється професійно-технічне навчання слухачів з числа незайнятого населення за договорами зі службою зайнятості. За три останні роки на базі навчального закладу пройшли підготовку та перепідготовку 237 осіб.

Загалом підготовка кваліфікованих робітників в центрі здійснюється із 27 професій, 45 % з яких є інтегрованими і технологічно складними. Серед них такі важливі та затребувані на ринку праці, як електромонтажник, столяр, лицювальник-мозаїст, слюсар з ремонту автомобілів, штукатур, перукар, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, електрозварник ручного зварювання, тощо.

Навчально-виробничий процес закладу в цілому забезпечений необхідним обладнанням, приладами, інструментами, матеріалами та дидактичними засобами навчання у відповідності до вимог робочих навчальних планів і робочих навчальних програм з кожної професії та предмета. У навчальному закладі створені відповідні умови доступності навчання для осіб з особливими освітніми потребами. Забезпечені рівні можливості для учнів різних соціальних та гендерних груп.

Педагоги Центру здійснюють підготовку кваліфікованих робітників орієнтовану на розвиток компетентності, причому головна увага в розробці стандартів надається вимогам виробництва. Розроблені стандарти ПТО з професій: «Швачка» (2016р.), «Кравець»(2017р.); стандарти ПТО на модульно-компетентісній основі з професій: «Електромонтажник силових мереж та електроустаткування» (2017р.), «Реставратор пам’яток дерев’яної архітектури»(2018р).