19.09.2019 — 09:57

Відбулося засідання Обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

18 вересня заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина провела чергове засідання Обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (МКМР). У ході засідання члени комісії обговорили три питання: стан реалізації в області пілотного проєкту “Поліцейський офіцер громади”, проведення в області інформаційної кампанії «Чесна платіжка», а також заходи, заплановані в рамках проведення Всеукраїнського тижня права.

З інформацією щодо проєкту «Поліцейський офіцер громади» виступив заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський, який повідомив, що наразі триває конкурсний відбір кандидатів на посади. Він нагадав, що цей проект покликаний в умовах децентралізації забезпечити безпеку громадян на кожній території, адже його основна мета – налагодити дієву співпрацю  поліцейського офіцера з об’єднаною територіальною громадою і мешканцями сільської місцевості. При цьому заробітну плату офіцер отримуватиме, як і всі поліціянти, з бюджету, службовим транспортом також буде забезпечений,  а от приміщенням, пальним та іншими витратними матеріалами, потрібними в процесі роботи, мають забезпечити саме громади. Як приклад успішної реалізації проєкту Валентин Білянський назвав Колибаївську громаду, яка однією з перших в Україні почала працювати в такому форматі.

Про інформаційну кампанію #ЧеснаПлатіжка, започатковану Урядом у рамках правопросвітницького проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», доповів начальник ГТУЮ у Хмельницькій області Віктор Худняк. Посадовець зауважив, що урядовці мали на меті інформувати населення щодо права на отримання комунальних послуг за економічно обґрунтованими тарифами. Наразі існує суттєва відмінність у ціні на тепло у різних населених пунктах України. Саме тому були розроблені чіткі покрокові алгоритми дій, які допоможуть захистити права споживачів житлово-комунальних послуг.

На завершення учасники засідання обговорили план проведення спільних правопросвітницьких заходів, що будуть здійснені в рамках проведення Всеукраїнського тижня права.

За результатами проведеного засідання розглянуті пропозиції та прийняті відповідні рекомендації.