26.09.2019 — 12:55

У Нетішині відбулися командно-штабні навчання

25 вересня під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Юрія Кореви у Нетішині відбулися командно-штабні навчання з Нетішинською міською ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області, під час яких відпрацювали дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного  характеру та терористичних проявів.

Навчання проводилися з метою перевірки на практичних заходах (відпрацьованих документах та діях по навчальних ввідних) реальності планів цивільного захисту міста, їх відповідність вимогам керівних документів та конкретним місцевим умовам техногенно-екологічного стану та відпрацювання порядку взаємодії органів управління цивільного захисту міста, сил та засобів міських спеціалізованих служб ЦЗ, об’єктових та інших формувань у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження, при подоланні їх наслідків, а також при проведенні заходів з евакуації.

Також під час навчань перевірили стан готовності до дій за призначенням евакуаційних органів усіх рівнів та удосконалили практичні навички керівного складу цивільного захисту міста (на всіх рівнях) в управлінні підпорядкованими формуваннями ЦЗ в умовах загрози виникнення і при виникненні надзвичайних ситуацій та проведенні заходів з евакуації.

До проведення командно-штабних навчань залучався керівний склад управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, керівний склад цивільного захисту міста Нетішин, Нетішинська міська та об’єктові комісії з питань ТЕБ і НС, евакуаційні органи усіх рівнів, міські спеціалізовані  служби цивільного захисту, міські та об’єктові формування  цивільного захисту, потенційно-небезпечні об’єкти та об’єкти господарювання м. Нетішин.

В ході навчань практично відпрацьовано дії органів управління та сил цивільного захисту міста у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, в тому числі: заходи щодо оповіщення органів управління, сил цивільного захисту та населення при виникненні надзвичайної ситуації; практично відпрацьовані заходи з ліквідації умовної надзвичайної ситуації відповідно плану нарощення обстановки; організовано роботу міської комісії з питань ТЕБ та НС; організовано роботу оперативного штабу з ліквідації НС; роботу постів радіаційного та хімічного спостереження та міської розрахунково-аналітичної групи; приведено в готовність мобільну оперативну групу, аварійні служби та служби цивільного захисту до виконання завдань.

Практично відпрацьовано організацію здійснення евакуаційних заходів та прийому евакуйованого населення у разі виникнення умовної аварії на Хмельницькій АЕС: організовано роботу пунктів видачі засобів індивідуального захисту органів дихання та калію-йодиду,  пункту посадки евакуйованого населення на залізничній ст. Старий Кривин та 12-й збірний евакуаційний пункт на базі ДНЗ №9 м. Нетішин; перевірено організацію роботи збірного пункту евакуації, організацію роботи груп, облік евакуйованого населення, роботу   місцевих спеціалізованих служб цивільного захисту (транспортної спеціалізованої служби та служби торгівлі та харчування) щодо всебічного забезпечення евакуйованого населення.

За підсумками навчання встановлено, що основні навчальні цілі досягнуто. Органи управління та сили цивільного захисту міста здатні виконувати завдання за призначенням.

За інформацією управління
з питань цивільного захисту
населення облдержадміністрації