30.09.2019 — 14:29

Мінрегіон удосконалить комунікацію з регіонами, — Альона Бабак

Для ефективного завершення процесу формування спроможних громад, маємо налагодити системну комунікацію. Про це сказала Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час конференції «Громада для кожного».

«Зараз співпраця Міністерства розвитку громад та територій України з регіонами відбувається через обласні державні адміністрації та Асоціацію міст України. Під час засідання правління АМУ я почула від мерів не тільки маленьких, а й великих міст, що їм бракує системної комунікації з Мінрегіоном щодо своїх проблем. Тому ми будемо відпрацьовувати систему створення «гарячої лінії» для комунікацій з регіонами для того, щоб Міністерство могло отримувати звернення в оперативному режимі та відпрацювати їх», — зазначила вона.

Також Міністр повідомила, ще одним механізмом побудови комунікації стануть поїздки до регіонів, які вже матимуть перспективні плани формування тетриторій громад, які на 100% покривають регіони.

«Перш, ніж затвердити межі та перелік громад, які входитимуть до тієї чи іншої ОТГ, ми маємо з’ясувати чи є ще там проблеми. До кінця листопада ми очікуємо отримати від ОДА перспективні плани спроможних громад. Після цього можна буде спланувати поїздки до кожного регіону вже для спілкування з громадами», — сказала Альона Бабак.