30.09.2019 — 17:29

Всеукраїнський турнір зі скелелазіння відбувся у місті-супутнику Хмельницької АЕС

28-29 вересня цього року у місті атомників проходив Всеукраїнський турнір зі скелелазіння серед молоді, юніорів та юніорок. Скелелази із Київської, Харківської, Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Луганської, Хмельницької областей змагалися на швидкість та складність.

Місто енергетиків було представлене на змаганні двома спортивними клубами «Вершина» та «Пульсар», якими опікуються працівники Хмельницької АЕС Олександр Веремійчук та Михайло Ковальчук. Юні скелелази показали достойні результати.

Зокрема, серед наймолодших при подоланні складної траси свою майстерність продемонструвала Вікторія Мучак (СК «Вершина»), яка посіла друге місце. У віковій категорії 2008 – 2009 років народження третьою у боротьбі на складність стала Марія Тонка (СК «Пульсар»).

Найбільшу кількість медалей нетішинські скелелази завоювали у віковій категорії 2004 – 2005 років народження. Серед юнаків перше місце у боротьбі на складність та друге – на швидкість посів Ярослав Кондратюк (СК «Вершина»), який також за результатами змагань виконав норматив кандидата в майстри спорту (КМС). Найбільш конкурентна боротьба розгорнулась у цій віковій категорії серед дівчат, де четверо вихованок клубу «Вершина» увійшли до п’ятірки кращих.

Зокрема, найкращий результат у подоланні складної траси показала Катерина Педько, яка також посіла друге місце у швидкісній боротьбі та підтвердила звання КМС. Варто зауважити, що Катерина входить до складу юнацької збірної України. Наприкінці серпня цього року вона брала участь у міжнародних змаганнях в Італії, де достойно виступила.

Найшвидшою стала Юлія Ігнатеску, яка також виконала норматив КМС, а Аліна Ігнатеску посіла друге місце у змаганні на складність.

Юні скелелази міста-супутника Хмельницької АЕС вкотре довели свою конкурентоспроможність, порадували вболівальників та тренерів, які задоволені результатами підопічних.